Какво е времева карта и как да я използваме

Какво е времева карта и как да я използваме

18 декември 2019

Времевата карта е средство, което можем да използваме, за да обозначим времето, в което  сме ангажирани. Така, когато искаме да добавим нов ангажимент или задача, ще имаме ясна представа, дали имаме възможност да го направим.

Когато попълваме времевата си карта е добре да следваме тези съвети:

  1. Да впишем всичките си ангажименти - от домашните до работните
  2. Да впишем времето за почивка
  3. Да използваме различни цветове, за различните активности

Когато искаме да добавим нов ангажимент или задача, ясно ще виждаме, какви възможности имаме, дали може да преместим нещо за друг ден, дали можем да разделим дадена задача за два дни, вместо за един и най- важното - няма да поемаме повече ангажименти, отколкото сме способни да изпълним.

Началото на всеки нов месец е прекрасно време. Време, което ако използваме пълноценно, ще ни помогне да сме по-организирани и по-фокусирани върху важните за нас неща. Представяме ви 11 съвета как да започнем месеца си правилно. Ето ги и тях:

прочети още

Планерите са невероятни средства за организация и продуктивен начин на живот. Те са един от ключовете към успеха ... ако ги използваме правилно ☺️

прочети още

Много често ни се случва мързела ни да надделява върху нас и това е съвсем нормално. Тези стъпки ще ви помогнат да победите това чувство и да възвърнете силите си. Ето ги и тях:

прочети още
Тайните на успеха
26 декември 2019

Експертът Ричард Сейнт Джон идентифицира седем ръководни принципа в живота на успешните хора:

прочети още

В едно от аудио - обученията си, Ърл Найтингейл казва: “Разликата между успешните и неуспешните хора е в целите.”

прочети още

Планирането на времето ни е една от първите стъпки, които трябва да усвоим, за да променим нещо в живота си. Нашият живот е нашето време и ако прахосваме времето си, това означава, че прахосваме живота си.

прочети още